Gentleman oude school zoekt bloem van een vrouw

Door | februari 10, 2011

donderdag 10 februari 2011 – (Marleen De Geest) – Vrouwen houden wel van mannelijke galanterie. Daarom appreciëren ze de uitspraak van Josef Ackermann, CEO van de Deutsche Bank nog niet. Ackermann zegt dat hij graag een vrouwelijke toets aan zijn honderd procent mannelijk directiecomité zou geven omdat het dan ‘mooier en kleurrijker’ zou zijn.

[ad#ad1]

Duitsland en Oostenrijk tellen het hoogst aantal gezinnen zonder kinderen van alle Europese landen. Dat kan ook niet anders want in die regio moeten vrouwen zowat kiezen voor kinderen zonder kans op een beroepsleven of voor een carrière zonder kinderen.
Nog steeds immers zit de schooldag er om 13 uur op voor alle kinderen. Als moeders toch buitenshuis wensen te werken moeten ze over heel wat ondersteuning beschikken of een goede naschoolse opvang geregeld zien te krijgen.

De overheid stimuleert desondanks dat vrouwen zouden gaan werken en toch kinderen krijgen. De minister van arbeid, Ursula von der Leyen, staat daarbij als moeder van zeven kinderen alvast op het voorplan.
Bondskanselier Angela Merkel heeft zelf geen kinderen maar ze begrijpt de problematiek van de Duitse vrouwen wel.
Voor de komende maand heeft ze een bijeenkomst gepland met de human resources verantwoordelijken van grote bedrijven waarop ze de loopbanen van vrouwen wil aankaarten.

De logische evolutie is dan ook dat vrouwen ook in directies zijn terug te vinden. Adidas en Siemens hebben daaraan al gewerkt en Deutsche Telekom wil dertig procent vrouwen in het directiecomité tegen 2015.
Josef Ackermann, CEO van de Deutsche Bank, ziet even goed graag vrouwen komen in zijn directie- en uitvoerend comité.
Tot nog toe heeft hij vruchteloos gezocht. Maar hij kijkt dan ook niet uit naar de inbreng en de efficiëntie van vrouwen, wel hoopt hij dat de leidinggevende sfeer ‘kleurrijker en mooier’ wordt. Waarop de minister van consumentenzaken Ilse Aigner repliceerde dat hij dan maar in een bloementuin moest gaan wandelen.
Zijn woordvoerder kon de ongelukkige formulering van zijn baas niet meer mooipraten. Hij hield hij het er op dat de man in kwestie ‘een gentleman van de oude school’ is.

[ad#ad3]

Een reactie achterlaten